Illustratie

Almere, Nederland
2023

Om bewoners van de Provincie Utrecht bewust te maken van wat er in de textielcontainers mag is er een stripverhaal ontwikkeld die op de textielcontainers kan worden geplakt. Hierin is ook te zien wat er uiteindelijk met de ingeleverde kleding gebeurt. Dit project is een samenwerking tussen Afval van Utrecht en Reshare, een afdeling van het Leger des Heils op het gebeid van inzameling van textiel.

In samenwerking met advies- en campagnebureau Van Loof heb ik een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de verhaallijn en het illustreren van de strip.

Ga voor meer informatie over de campagne naar de website van Van Loof of Afval van Utrecht.

Fotografie: Jasmyn Mazloum

Om zo veel mogelijk impact te maken is het van belang dat de strip opvallend is en de aandacht trekt van de bewoners. Met het stripverhaal wordt op een positieve manier aandacht geschonken aan wat er in de textielcontainers mag en wel proces het ingeleverde textiel aflegt. Deze positieve invalshoek is terug te zien aan de verhaallijn, door onder andere te benadrukken wat er wél in mag in plaats van aan te geven wat er niet in mag.

Met dit stripverhaal wordt het verhaal visueel gemaakt zonder dat men veel hoeft te lezen. Daarnaast is er gekozen voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling om de nadruk te leggen op de positieve invalshoek en om de aandacht van bewoners te trekken.

Door middel van een QR-code op de container is de strip ook beschikbaar in het Engels en Arabisch.