Illustratie

Almere, Nederland
2023

Om bewoners van de provincie Utrecht bewust te maken van wat er in de textielcontainers mag, is er een stripverhaal ontwikkeld die als sticker op de textielcontainers is geplakt. Naast het creëren van bewustwording, laat het stripverhaal zien wat er met de ingeleverde kleding gebeurt. Dit project is een samenwerking tussen Afval van Utrecht en Reshare, een afdeling van het Leger des Heils op het gebeid van inzameling van textiel.

In samenwerking met advies- en campagnebureau Van Loof heb ik mijn bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de verhaallijn en het illustreren van de strip.

Ga voor meer informatie over de campagne naar de website van Van Loof of Afval van Utrecht.

Fotografie: Jasmyn Mazloum

Om zo veel mogelijk impact te maken is het van belang dat de strip opvallend is en op die manier de aandacht trekt van bewoners. Met het stripverhaal wordt er op een positieve manier aandacht gegeven aan wat er in de textielcontainers mag en welk proces ingeleverd textiel aflegt. Deze positieve invalshoek is terug te zien aan de verhaallijn, door onder andere te benadrukken wat er wél in mag in plaats van aan te geven wat er niet in mag.

Met dit stripverhaal wordt het verhaal visueel gemaakt en wordt er voorkomen dat men veel moet lezen. Daarnaast is er gekozen voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling, om positiviteit te benadrukken en bewoners te stimuleren om naar het stripverhaal te kijken.

Door middel van een QR-code op de container is de strip ook beschikbaar in het Engels en Arabisch – een veelbesproken taal rondom de textielcontainers.